sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Sammako se päivänvarjon siitä saa.

Aloitetaan leivonnaisilla. ;) Tänään mieli teki tehdä jotain hyvää raparperista, mutta aivan perinteinen raparperipiirakka ei inspiroinut - niin hyvää kuin se onkin! Raparperikiisseliäkään en jaksanut ajatella, vaikka se onkin ihan ehdotonta kesäherkkua vaniljajäätelön kanssa. Niinpä päivän ohjeeksi valikoitui raparperitoscapiirakka ja ajattelin jakaa ohjeen teillekin. :)


Lähde: rlv.de

Raparperitoscapiirakka

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
n. 1 l raparperia

Sekoita pohjan aineet, ja levitä uunipellille. Päälle pieneksi leikatut raparperit. Paista 200C n. 10 minuuttia. Sillä aikaa valmista toscakuorrute:

50 g voita
150 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Kiehauta aineet kattilassa ja kaada puolikypsän piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 10 minuuttia, tai kunnes kuorrute on saanut kauniin pinnan.

Parhaimmillaan piirakka on lämpimänä hieman sulaneen vaniljajäätelön kanssa. :)

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Nami! Empä tienny että oot "pullantuoksuinen Anna" :)

Anna kirjoitti...

Hih, kyllä mä taidan olla. :) Tykkään tosi paljon laittaa ruokaa ja leipoa (ja sen kyllä huomaa).:)