perjantai 10. kesäkuuta 2011

Se on A ja se on punainen.

Helteiden takia touhuilut Ponskin kanssa ovat rajoittuneet lähinnä veden kantamiseen, ötökkämyrkyn levittämiseen ja rapsuttamiseen. Ajatuskin lenkille lähdöstä tuo hien pintaan. :) Siispä taas pari kirjajuttua!


Day 2. Your least favorite book. Valitsin tähän Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisen. Yleensä jätän huonot kirjat kesken, ja epäkiinnostavia en edes aloita. Tämän luin kuitenkin kokonaan, osittain kirjan saamien kehujen takia. Halusin siis tietää mistä kirjassa on kyse. Ideahan on se, että suomalainen mies muuttaa Ruotsiin ja yrittää olla enemmän ruotsalainen kuin ruotsalaisetkaan... Minä en ymmärtänyt. En kirjan saamia kehuja, en sen huumoria, en sen ideaa. Koko kirja jäi vähän oudoksi. En vain pitänyt siitä.

Day 3. A book that makes you happy. Tove Jansson - Muumipapan urotyöt. Tämä on herttainen kirja, ja olen aina hyvällä tuulella sitä lukiessani. Kirja on siis kertomus Muumipapan nuoruusvuosista, ja sen kuvituskin on niin herttainen, että ei voi olla hymyilemättä.

Day 4. A book that makes you sad. John Boyne - Poika raidallisessa pyjamassa. Oikeastaan, en kerro juonesta paljoakaan. Paitsi että se kertoo pienestä pojasta toisen maailmansodan aikaan. Suosittelen. Se on hyvä, ja se on hirveä. Karmiva. Varsinkin sen jälkeen, kun viime kesänä kävin Auschwitzin keskitysleirillä, ovat tälläiset kirjat vaikuttaneet elävämmin, kun näkee ne paikat silmiensä edessä...

P.S Lisäsin tuollaiset tykkäily-namiskat, painelkaa niitä. ;)

Ei kommentteja: