keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Punaista, taas.

Mitä tapahtuu, kun löytää maailman kauneimman huivimallin ja omistaa langan, joka on aivan ihanan väristä? Tulee huivi, josta ei oikein tiedä tykkäisikö vaiko eikö. Winter sparkles shawl (rav link) on ollut ihailulistallani jo kauan. Lisäksi eräästä epäonnisesta paitaprojektista vapautui kauniin punaista 7 veljestä-lankaa. Joten ei muuta kuin puikot heilumaan. Mallineule oli helposti ulkoa opeteltava, joten huivia oli helppo neuloa television ääressä paljoa puikkoihin katsomatta.

Mutta. Puikkovalintani oli väärä. Tylppäkärkisillä puikoilla lankojen pyörittely oli hirveää ja hidasta. Ärsyynnys ei siis kohdistunut lankaan, eikä malliin, vaan puikkoihin. Lopuksi pääteltyäni langan havaitsin, että huivi on aivan liian pieni. Parin päivän ärsyynnyksen jälkeen purin päättelykerroksen ja neuloin kaksi toistoa lisää. Sitten huivi saikin hetken marinoitua pingotusta odottamassa. Ja sen jälkeen kuvausta odottamassa.

 

Irkin #neulonta-kanavalla avauduin aiheesta kuinka saada huivista hyvä kuva, sillä mikään kuva ei tuottanut toivottua lopputulosta. Sain vinkin kääriä huivi Ponin kaulaan. Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen. Huomatkaa mallin onnellinen ilme.


Lopultahan siinä kävi aivan kuin irkkiporukka arveli, lopulta saadaan kuva huivia syövästä ponista. Kaikista isoin laaduntarkastaja tässä työssään. En yhtään tykkää noista langankierroista huivin keskellä, niistä tuli aivan epätasaisen kokoisia.


Vaan kuinkas sitten kävikään, kun kiedoin huivin kaulaani? Se oli talviselle kärryajelulle (-10 + pakkasta) aivan sopiva. Kietoutui lämpimästi kaulan ympärille, ja sen sai vedettyä naamalle suojaamaan poskia ja nenää. Lopputulos siis - aivan mukava. Taidan kyllä joskus tehdä toisen. Jostain ihkulangasta. Ihkupuikoilla.


4 kommenttia:

Viipi kirjoitti...

Ihana huivi!

Ja just oikeen värinenki!

Anna kirjoitti...

Kiitos, punainen on kyllä ainoa oikea väri. :D

Pikku Silppu kirjoitti...

Itselläni on sama huivi puikoilla, oikeastaan odottelee enää muutamaa kerrosta ja päättelyä. Minulla lanka ja puikkovalinta varmaan onnistui paremmin kun olen tykännyt sitä neuloa :). Ainoa vaan että tuo aloituskärki on itselläni vähän kummallisen muotoinen, mutta toivottavasti asettuu pingotuksessa. Sinun huivissa se ainakin näyttää normaalilta.

Anna kirjoitti...

Minä luulen, että vika oli tosiaan noissa puikoissa, olivat niin tylppäkärkiset. Jos edellisen kerroksen oli neulonut hieman tiukemmin, niin oli yhtä tuskaa yrittää saada puikko kolmen silmukan läpi.

Kyllä tuosta aivan normaalin mallinen huivi tuli, vähän ehkä tuntuu, että korkeutta olisi saanut olla enemmän leveyteen nähden.