sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Raitaa

Aina joskus sitä onnistuu lyömään useamman kärpäsen yhdellä iskulla.  Välillä taas ei osu yhteenkään kärpäseen. Tällä kertaa osui ja upposi. Viereiset raitasukat vähensivät lankavarastoani varastohaasteessa, ohjeen nimen perusteella ne pääsivät mukaan Kahelien Aakkoshaasteen C-kuukauteen ja erikoisen rakenteensa vuoksi ne kelpasivat SKA-ryhmän joulukuun haasteeseen. Ei siis tarvitse miettiä miksi tein ne. Ohjeena siis oli Concentric socks (rav link). Lankana käytin Novitan Tico ticoa, toinen ihan perinteistä vihreä-sini-ruskeaa ja toinen Lai-la-lai yarnzin punasävyistä. Puikot 2mm ja langan kulutus yhteensä n. 85g. Koska ohje oli hieman pienempään jalkaan, muokkasin ohjetta hieman, lisäilin silmukoita vähän sinne ja tänne saadakseni jalan vedettyä jalkaan. 
Niin se erikoinen rakenne? Nämä sukat aloitetaan tuolta jalkapohjasta, alkuympyrän jälkeen sukan muoto saadaan aikaan kavennuksilla ja lisäyksillä, eikä kantapäässäkään tarvita mitään muuta. Varressa sitten muutama lyhennetty kerros, ja lisää kavennuksia ja lisäyksiä. Helppoa ja nopeaa? Ihan vaan pari kertaa piti purkaa ensimmäistä sukkaa, että sain sukan vedettyä jalkaan, tai kantapään yli. Lankana Tico tico oli mukavaa neulottavaa, ainoastaan tuon tummimman vihreän olisi saanut jättää värikirjosta pois. 
Näiden sukkien myötä iski himo tehdä muitakin erilaisella rakenteella neulottavia sukkia. Niitähän riittää... Ja hei, myös neuleassistentti tykästyi Tico Ticoon. ;)

Ei kommentteja: