sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäkehruut!

Aivan hävettää katsoa ravelrystä valmistuneita projekteja ja verrata listaa niihin, jotka olen täällä esitellyt. Porkkanasukkien jälkeen on valmistunut muutama pipo, Nuvem, useammat sukat ja vähän muutakin. Mutta esitelläänpä nyt ne tuoreimmat tuotokset alta pois. Ensinnäkin tässä taannoin neuloin itselleni kesäsukat.


Ohje on Harpa socks, ja lankana käytin Handun perussukkalankaa, joka on tuttua jo aiemmasta neulekerhoneuleesta, polvisukista. Lankaa jäi silloin 200 grammasta 60grammaa, ja nämä söivät 40g lankaa 2,5 puikoilla. Kiva ja nopea piku projekti, mukava lanka ja helposti muistettava ohje. Tykkään kovasti.


Sitten osuus, jota edellisessä tekstissäni lupailin tietämättä asiasta vielä itsekään.  Kevään retriitissähän kävi niin, että akateemisesti kiinnostuneena ilmoittauduin värttinäkehruukurssille. Olinhan jo vuoden verran seisottanut villatopsia ja värttinää kaapissa. Kurssilla kävi niin, että kehrääminen osoittautui aivan kamalan tuskalliseksi ja hirvittäväksi jutuksi. Kaiken tuskan ja hirvittävyyden huippuna siskon pikkupioneeri tuli minulle lainaan, ja jokin aika sitten se ilmoitti jäävänsä tänne pysyvästi. Hei, olen Anna ja olen koukussa kehräämiseen. Hupsista sentään. Eilen sain valmiiksi ensimmäisen rukkikehruuni (sitä ihan ensimmäistä ei lasketa, eihän?) ja tässä se nyt on. Siskon lohdutukseksi rukin mukaan antama Hilltop cloudin klubikuitu, falklandia. Metrejä noin 260, punninnut en vielä ole. Värin nimi Tulips.7 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihan ensiksi: onnea uuden hienon taidon haltuunotosta!
Ja sitten: onpa söpöt kesäsukat! Tuo voisikin olla hyvä tapa tuhota (siis hyötykäyttää) jämälankoja. :D

Judiuni kirjoitti...

Tervetuloa ihanan harrastuksen pariin! Siitä se lähtee. :)

Viipi kirjoitti...

Ääää, ihanat, tekisitkö mulle tuollaaset mutta vaalianpunaaset? Ja paljonko niille tulisi hintaa?

Anna kirjoitti...

Sanna ja Judiuni, kiitos! Kauan kiersin kaukaa rukit ja värttinät, sillä tiesin että jäisin varmasti koukkuun. Ja niinhän siinä sitten kävikin.

Viipi, voisinpa vaikka tehdäkin. Vaaleanpunaista lankaa mulla tosin ei oo, eli se pitäis ostaa. Hintaa varmaan tulis sitten langan hinta + jotain työlle, ihan heti en osaa ajatella. Mutta pohditaan vaikka facessa ;)

Jasmiina kirjoitti...

Tervehdys, uusi tuttavuus, jolla on mainion niminen blogi! Blogissani (http://ahdintila.blogspot.fi/) on sinulle haaste.

Anna kirjoitti...

Kiitos, vastaan siihen pian! :)

Mevrouw Walvis kirjoitti...

Valaan puolelta löytyy jotain sulle:)