lauantai 19. marraskuuta 2011

VV- villapaita ja valokuvaus

Keväällä tikru etsi testineulojia uutta neulekirjaa varten. Olin vapaaehtoinen. Puikoille pääsikin lapsen villapaita. Nyt kun kirja on ilmestynyt, löysin koneen syövereistä kuvat paidasta.
Ohje on siis Nyt lähti lapasesta-kirjan Tomppo. Lankana Garnstudion DROPS Karisma ( 5 kerää), puikot 4mm. Tykkäsin neuloa tätä, ohje oli yksinkertainen ja mukava, hihojen palmikot olivat kerrassaan upea idea ja näin villapaita ei ollutkaan Ihan Tavallinen. :) Käyttäjäksi tälle ihanuudelle pääsi luokkakaverini muksu. Saatoin myös ehkä hieman innostua lasten paitojen neulomisesta, saa nähdä pääsevätkö lähipiirini lapset neulevyöryn kohteeksi. ;)

Mutta nuo kuvat. Usein neuleita kuvatessa minulla on päässäni Visio, näen millaisen kuvan haluan ottaa, yksityiskohdista ja kokonaisuudesta. Mutta lopputuloksena on ylläolevan kaltaisia kuvia. En ole ollenkaan tyytyväinen. Vika luultavasti enimmäkseen on kuvaajassa, mutta usein kamerakin tekee temput - näyttää värejä aivan väärin eikä suostu tarkentamaan tms. Pitäisi siis opetella, opetella ja opetella.  Sekä kameran käyttöä, että neuleiden kuvausta. Että saisi otettua kuvia pipoista omassa päässä tai sukista omissa jaloissa.

Haaveilen myös uudesta kamerasta. Nykyinen täyttää ensi vuonna 5v. ja jo sitä hankkiessa kuolasin järkkärien perään. Enkä siis vieläkään ole sellaista saanut. ;) Tosin järkkäriä vasta pitäisikin opetella käyttämään, hukkaanhan se menisi, jos pelkällä automaatilla kuvaisin.. Pitää myös miettiä millaisen kameran haluan, ja millaisilla herkuilla. Minä kun haluan kuvata sekä liikkuvia asioita (eläimiä), neuleita (värit!), ruokia ja luontoa...

Millaisia kameroilla te kuvaatte?

5 kommenttia:

Hyllytonttu Tiina kirjoitti...

Voi hitsi, miten hieno! :O Pitää laittaa kirja hankintalistalle. Onneksi joulupukki tulee pian. Jos sitä samalla sitten sitä uutta kameraa, kun ei kaikkea Photoshopillakaan pysty pelastamaan... :D (Meillä arvotaan edelleen aloittelijajärkkärin ja sellaisen puolijärkkäri-pokkarin välillä. Hinnat ovat aika samaa tasoa, joten sopivaa tarjousta odotellaan... ;D)

Anna kirjoitti...

Tarjouksia kyllä kannattaa seurata. Viime viikolla lehdessä mainostettiin Nikonin peruspokkaria, 49 euroa! Ja kuvauksen perusteella oli ihan käypä peli, melkein teki mieli hakea sellainen kotiin. Pikkukamera olisi näppärä kaikenmaailman epämääräisille reissuille, joille ei viitsi isompaa kameraa kantaa mukana.

Suvi kirjoitti...

Ihana harmaa väri paidassa!

Järkkäreistä meinasin.. eli jos sellaista on hankkimassa mutta haluaa käytettävyydeltään ja kanniskeltavuudeltaan enemmän pokkarin kaltaista kameraa, kannattaa harkita myös mikrojärkkäreitä. Olympuksella on PEN-sarja, Sonylla NEX, Panasonicillakin joku ja hinnat alkavat noin 300 eurosta. Mallit vaihtuvat usein kun kehitys on vielä kovaa ja poistuvia malleja saa paljon halvemmalla.

Anna kirjoitti...

Nuo mikrojärkkärit ovat minulle ihan uusi juttu, täytyykin tutustua niihin tarkemmin. Niissäkö ominaisuudet kuitenkin ovat yhtä hyvät kuin isoissa järkkäreissä? Kiitos vinkistä!

Suvi kirjoitti...

Ainakin Sonyn NEX-sarjassa on yhtä suuri kenno kuin perusjärkkäreissä, muissa on vähän pienempi mutta mitä olen asiaa tutkinut niin aika hyviä ovat kummiskin. Mitä suurempi kenno sen pehmeämpi tausta kuvalla on ja vähemmän rakeisuutta kuvissa.
Luulen että ominaisuudet ovat yhtä hyviä kuin edullisimmissa järkkäreissä ja käyttö on tehty yhtä helpoksi kuin pokkarilla. Siinä mielessä ne ovat hyvä kompromissi jos haluaa järkkäritason kuvaa muttei tykkää pitää aina kameralaukkua mukana :)