maanantai 31. lokakuuta 2011

Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista. Rubiini

Ohje: Timantti-huivi 
Lanka: Novita Nalle, 175g
Puikot: 3,5mm

Villapallo etsi huivilleen testineulojia elokuussa, ja minähän olin heti vapaaehtoinen.  Ohje oli selkeä ja mallikerta jäi helposti päähän, hyvää neulottavaa siis esim. televisiota katsellessa, autossa/junassa istuttaessa tms. Huivin neulominen tosin oli syyskuun tapahtumista johtuen hieman katkonaista, mutta lokakuun alussa sain kauniin huivin valmiiksi ja pääteltyä. Nyt auringonpaisteisena syyspäivänä oli kaunis sää kuvata huivia pihalla. Tykkään valmiista huivista todella paljon. En tosin osaa ollenkaan päättää, jääkö se itselleni vai meneekö joululahjalaatikkoon. Olen nimittäin kuullut kauniita kommentteja huivista - ja mikäs sen parempaa kuin lahjoa ihmisiä asioilla, joista tietää heidän pitävän? Tuossa ylemmässä vasemmanpuoleisessa kuvassa langan väri on ehkä eniten kohdallaan.
Blue Azure
Ohje: Azure socks 
Lanka: Novita Nalle Aloe vera, 100g
Puikot: 2,5mm

Ravelryn Kahelit-ryhmässä keksittiin aloittaa Aakkoshaaste, ideana neuloa jokaisella aakkosella alkava ohje, oikeassa järjestyksessä. Tai takaperin. Kirjain per kuukausi. Tai nopeammin. Tai hitaammin. Ihanan kahelin säännöttömästi kuitenkin.

Minä otin lisähaasteeksi neuloa jo valmiina odottavia ohjeita, ja jo valmiina varastossa odottavista langoista. Yhdistelmäksi ensimmäiselle kuukaudelle päätyivät siis Nalle ja Azure socks.

Malli oli mukava. Selkeästi kirjoitettu ja helppo, tätäkin neuloi luennolla aivan mainiosti ilman ohjeen tuijottamista. Lankavalinta taas... Ei hyvä. Lanka halkeili, nukkaantui ja tippui liukkaana puikoilta aivan liian helposti. Lopputuloksena sukat, jotka näyttävät jo hetken aikaa pidetyiltä, vaikka ovat suoraan puikoilta tiputetut. Kotisukat siis. Mukavat jalassa, istuvat hyvin. Ulkonäkö ei vain ole aivan priimaa.

Ei kommentteja: