sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sininen villapaita

Taannoin lähdöin retriittiin ajatuksena, että saan ostaa ehkä jotain megaihkua lankaa, jos langalle on käyttötarkoitus. Niinpä kun Louhittaren luolan ovet avautuivat ja saaveista löytyi Ahtia värissä Kuningas viisi vyyhtiä, kahmin ne kaikki syliini ja puristin niitä siinä silmät kirkkaana kanssaneulojille väittäen, että kyllä varmasti on käyttötarkoitus, ainakin joskus!


Joskus syksyllä sitten bongasin ravelrystä Easen ja tiesin, että siinä oli juuri oikea käyttötarkoitus Ahdille. Aloitin neulomisen koossa L, mutta en ehtinyt pitkällekään, kun sovittaessa huomasin paidan olevan vähän turhankin iso. Lopputuloksesta huomaa, että mallin mukaiseen löysähköön lopputulokseen olisi tarvittu koko M:n ja L:n välistä, sillä tämä M-koko on suhteellisen istuva, mutta tykkään siitä hirmuisesti. En tiedä olisiko lanka riittänytkään kokoon L, nyt sitä kului 450 grammaa, kun lankaa oli 500g varastossa. Hieman kyllä hirvitti neuloa hihoja, kun tiedossa oli, että lisälangan saaminen voisi olla tuskien taival, sitä kun ei enää saa! Onneksi riitti, ja loppupuolikaskin lähti kanssaräveltäjälle auttamaan hänen neuleprojektinsa valmistumista.
Lopputulos on hurjan mukava. Mallissa oli vaihtoehtoinen korkea kaulus, mutta päätin tehdä avonaisemman, sillä lämminverisenä ihmisenä en viihdy korkeiden kaulusten kanssa. Ja olisikohan lanka riittänytkään? Pääntie on mallia just hyvä, yhtään isompana se valuisi jo vähän ärsyttävästi, mutta tuollaisena tykkään siitä kovasti. Paidasta onkin tullut yksi lempparivaatteista, varsinkin nyt kun pakkasta riittää. Kuvia ottaessa lämpömittari näytti -21.


9 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onneksi kahmaisit vyyhdit mukaasi! Niistä tuli ihana paita! Mäkin olen katsellut tuota mallia vähän sillä silmällä. Ehkä munkin pitäisi rohkaistua nyt, kun näin tämän sun version.

Lotta kirjoitti...

Voi vitsi miten kaunis pusero! Väri passaa sulle ihan nappiin! :)

Päivikki kirjoitti...

Ihana pusero! Ja kyllä langalle aina käyttötarkoitus löytyy.

Jenni kirjoitti...

Aivan täydellinen pusero! Muistakko minkä vahvuisilla puikoilla neuloit ja onko toi lanka minkä vahvuista?

Anna kirjoitti...

Tiina, rohkaistu vain! Ohje oli hyvä ja simppeli. :)

Lotta, kiitos! Mä olen vannoutunut punaisen käyttäjä, joten yllätyin aivan tästä sinisen sopivuudesta. Väri on kyllä niiiin ihana.

Päivi, kiitos, niinhän se tahtoo olla. Näiden ei edes tarvinnut marinoitua kuin puolisen vuotta!

Jenni, käytössä oli 5,5mm puikot, resorien puikkokokoa en muista. Enkä näköjään ole kirjannut ylöskään. :D Lanka on 100g=200m, mutta tuota Ahtia ei enää saa. Mutta esim. Cascade 220 on saman vahvuista.

Sanna kirjoitti...

Onpa kaunis neule - ja ihana sininen!

Jenni kirjoitti...

Kiitos, tää sopii sulle kyllä tosi hyvin!

Emma kirjoitti...

Kyllä on komea paita! Miksi parhaat langat aina lopetetaan :/

Anna kirjoitti...

Sanna, kiitos. :)
Emma, kiitos. Ja niinpä, tämä oli mun ensikosketus tähän lankaan, kyllä harmittaa ettei sitä enää saa lisää.